Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełki fasoli z pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 1 łyżka
rosolek w kostkach 1/2 szklanki
pomidory 25 g
mąka kukurydziana 1 łyżeczka
woda 2 Łyżki
olej sezamowy 1 łyżeczka
szczypiorek posiekany 1/2 szklanki
só i pieprz do smaku
kiełki 0,5 (fasoli)

Przepis i sposób przygotowania na: kiełki fasoli z pomidorami

Kiełki fasoli zanurz na chwilkę w zimnej wodzie ,i opłucz potem osusz ,Rozgrzej tłuszcz i podsmaż kiełki przez 1 minutę ,trochę posolić ,i zalej rosołem tak by przykrył wszystkie kiełki ,i gotuj na małym ogniu,Pomidory sparz i obierz ze skórki i pokrój je w plastry i gotuj razem z kiełkami na około 1 minuty . Mąkę wymieszaj z wodą ,wlej do gotujących się składników ,dodaj olej sezamowy,wrzuć pokrojony szczypiorek ,przypraw solą i pieprzem ,i wymieszaj

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 12.12.2011 19:29
brzmi super
Robert10 12.12.2011 05:56
fajne
mic 09.12.2011 09:22
super
m1monika 03.12.2011 20:02
ciekawy przepis
LuKaSz4761 24.11.2011 06:35
Super przepis
Wojt@s
Wojt@s 23.11.2011 09:20
ciekawe muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak