Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa mięsna ala flaczki

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pietuszka mała
1 sztuka
marchewka
1 sztuka
seler korzeniowy
według uznania
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
5-6 ziarenek
Sklep Prymat
przyprawa do potraw
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
zielona pietruszka
indyk
1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mięsna ala flaczki

Mięso z indyka (może być gulaszowe)zalewamy 2 litrami wody, dodajemy pietruszkę ,seler,marchew,liść laurowy i ziele angielskie ,doprowadzamy do zagotowania i kiedy się zagotuje zdejmujemy ostrożnie łyżką powstałą pianę ,dodajemy pieprz i jarzynkę , gotujemy jak rosół na ,małym gazie do momentu kiedy mięso będzie miękkie .
Kiedy mięso jest miękkie wyciągamy z zupy razem z warzywami .Mięso rozdrabniamy na mniejsze kawałki (ja nie kroję jego ,a staram się je tak porwać wzdłuż włókien),warzywa kroimy w kostkę i razem z mięsem dodajemy do wywaru ,całość doprawiamy i obficie posypujemy zielona pietruszką ,podajemy z pieczywem .
Jeśli ktoś lubi może zupę zagęścić zasmażką i zamiast pietruszki użyć majeranek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 27.09.2011 14:26
Bardzo apetyczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak