Sznycle indycze

Sznycle indycze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    4 łyżki
  • grzyby

    30 dag
  • cebula biała

  • liść laurowy

  • śmietana

    1/2 szkl
  • sól

  • indyk

    60 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso pociąć na kotlety.Rozbić i przyprawić. Obsmażyć na połowie oleju. Włożyć do rondla. Grzyby pociąć na paski .Na pozostałym oleju zeszklić cebulę posiekaną w kostkę ,dodać grzyby i podsmażyć. Następnie dodać do mięsa.Włożyć liść oraz podlać wodą. Dusić pod przykryciem do miękkości. Zaprawić śmietaną, Wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

02.12.2010 10:46
super

iwona332

02.12.2010 10:46
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat