Ciacho z krakersów

Ciacho z krakersów

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krakersy

    2 op
  • żółtka

    3 szt
  • cukier

    1 szk
  • cukier waniliowy

    1 op
  • mleko

    5 szk
  • mąka

    1 szt
  • masło

    250 g
  • budyń waniliowy

    2 op
  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Połowę mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem.
Resztę wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami i wlać do gorącego mleka cały czas mieszając.
Krem gotować kilka minut.
Na dnie wyłożonej folią aluminiową blachy ułożyć krakersy.
Wylać połowę kremu budyniowego.
Rozłożyć osączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Przykryć pozostałym kremem.
Na wierzchu ułożyć pozostałe krakersy.
Schładzać kilka godzin.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

05.08.2011 13:35
super

ronald88

05.08.2011 13:35
super

ronald88

05.08.2011 13:34
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat