Nadziewane klopsy

Nadziewane klopsy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z kurczaka

    60 dag
  • mleko

    1 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżka
  • pieczarki

    10 dag
  • bułka tarta

    1/2 szklanki
  • sól

    - -
  • cebula suszona

    3 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • bułka czerstwa

    2 sztuki
  • olej

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć i zmielić wraz z mięsem. Dodać jajko, stopione masło, pieprz, sól i cebulę. Wyrobić gładką masę. Pieczarki umyć, drobno posiekać i usmażyć na 1 łyżce oleju. Przyprawić pikantnie i ostudzić. Masę mięsną podzielić na 8 części. Każdą część mięsa mocno rozbić, włożyć w środek trochę pieczarkowego farszu i uformować owalne klopsy. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju na rumiano. Podawać z frytkami lub makaronem i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (32)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

[email protected]

07.02.2012 15:44
pycha

artur7

21.12.2011 13:29
mniam

agnieszka214

05.10.2011 15:15
pyszne

kristof0111

12.09.2011 13:32
Znakomity

artur7

10.09.2011 13:29
mniam

agnieszka214

23.07.2011 06:40
mniam

Andzia1977

02.07.2011 20:12
MUSZĄ BYĆ DOBRE

monika154

19.06.2011 11:45
smacznosci

Adamorek

08.06.2011 09:43
ciekawe danie

Małgorzata106

03.06.2011 21:44
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat