Kiełbasa z fasolą

Kiełbasa z fasolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasy

    0,5 kg
  • jajka

    2
  • pomidory

    2
  • czerwonego wina

    kieliszek
  • fasolki

    puszka
  • ząbki czosnku

    2
  • oliwy

    4 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek i pomidory drobno posiekać. Kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać 4 łyżki oliwy. Lekko podsmażyć czosnek, dodać pomidory i kiełbasę. Wymieszać. Zalać szklanką wina. Dodać fasolnę z sosem. Pozostawić na wolnym ogniu przez 10 minut, ciągle mieszając. Pod koniec smażenia dodać jajka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na gorąco.

Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

16.07.2011 20:27
super

gosia561

09.04.2011 11:16
fajne

Monika192

03.01.2011 22:29
mniam mniam

izoldaaa6

15.11.2010 12:16
pycpota :)

buksiak12

29.09.2010 11:49
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat