Dzikie zrazy

Dzikie zrazy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe pokrojone na 6 zrazów

    70 dag
  • boczek

    15 dag
  • zsiadłe mleko

    1 szklanka
  • cebula

    2 szt
  • pokruszony listkek laurowy Prymat

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • kostka rosołu wolowego Kucharek

    1 szt
  • śmietana 18-procentowa

    0,5 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • owoc jałowca

    1 zmielony
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zalać mlekiem i pozostawić na noc w lodówce. Następnie wyjąć, osuszyć, rozbić tłuczkiem, posypać solą, jałowcem i pokruszonymi listkami laurowymi. Na każdym zrazie ułożyć kawałek boczku oraz plaster cebuli, zwinąć ciasno i spiąć wykałaczką. Mięso obrumienić na maśle, przełożyć do rondla, podlać wodą z rozpuszczoną kostką
rosołową i dusić na małym ogniu 1:30 min. Gdy mięso będzie miękkie, sos zaprawić śmietaną z mąką. Podawać z kaszą ugotowaną na sypko lub kluskami kładzionymi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andzia1977

03.12.2011 21:55
pyszotka

Adamorek

12.07.2011 12:46
puszne

AgaS10

09.02.2011 12:07
obiadek jak sie patrzy:)

szajba2

31.12.2010 17:54
jak dzikie to muszą być fajne

Babciagramolka

17.12.2010 10:38
A do tego kasza gryczana - pycha

bami

10.11.2010 00:07
Barbaro, ja myślę, że one są dzikie bo są z wołu o dzikim usposobieniu :>

Mariposas

15.07.2010 09:26
Robię podobnie tylko do środka dodaje jeszcze ogórka kiszonego

Barbara55

04.07.2010 15:18
dzikie to powinny być chyba z dziczyzny?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat