Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Polędwica z wątróbką koniakiem i truflami

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa
50 dkg
wątróbka z gęsi
20 dkg
sos pieczeniowy
1 opakowanie
pasta z trufli
3 dkg
masło
25 dkg
koniak
65 ml
sól
Sklep Prymat
bagietka
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z wątróbką koniakiem i truflami

Na maśle usmażyć kawałki polędwicy (ok 5cm grubości), dodać dkg pasty truflowej i podlać koniakiem. Tak usmażone owinąć w foli.ę i odstawić w ciepłe miejsce. Na pozostałym maśle z bagietki zrobić grube grzanki i posmarować je pozostałą pastą,usmażyć wątróbkę. Sos pieczeniowy podgrzać i wlać do niego pozostały koniak 30ml). Na grzankach układać polędwicę,na niej plaster wątróbki i wszystko polać sosem z koniakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 23.09.2011 07:30
super
halinka1011 21.09.2011 18:00
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak