Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Papryka w zalewie słodko-octowej

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka
4 kg
ocet
0,5 l
ziele angielskie
7 ziaren
Sklep Prymat
cukier
40 dag
woda
1,5 l
cebula
2 szt
Liść laurowy suszony Prymat
4 szt
Sklep Prymat
sól
3 łyżeczki
Sklep Prymat
pieprz
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w zalewie słodko-octowej

Paprykę opłukujemy, kroimy w paseczki, usuwamy gniazda nasienne.Paprykę przekładamy do rondelka, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu ok. 5-7 min. Odcedzamy i studzimy a następnie układamy w słoikach. Z wody, octu, cukru, soli, ziela angielskiego, liści laurowych, pieprzu i obranej, pokrojonej w piórka cebuli zagotowujemy zalewę. Ostudzoną zalewą zalewamy paprykę, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 01.02.2013 11:43
Bardzo lubię dodawać taka paprykę do sosu 1000 wysp :)
Wafelek2601 25.12.2012 02:01
Lubię taką paprykę
agnieszka137 21.09.2011 12:46
też robię bo lubię
Jarlin 21.09.2011 08:44
też robię swoją paprykę, ale często mieszam kolory
Emilia22 21.09.2011 08:29
pycha
magical66 21.09.2011 07:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak