Pikantna zupa pieczarkowa

Pikantna zupa pieczarkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    15 dag
  • mleko kokosowe

    2 szkl
  • miniaturowa kukurydza

    1 puszka
  • groszek cukrowy

    10 dag
  • pasta curry

    2 łyżeczki
  • olej

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ewentualnie sos sojowy

  • imbir mielony

    szczypta
  • sól

  • bulion

    1 l
  • soczewica czerwona

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Olej rozgrzać w rondlu.Dodać pastę curry i mieszając smażyć na małym ogniu. Wlać bulion, mleko kokosowe i wsypać soczewicę.Gotować razem, 15 minut, mieszając.Dodać umyte, obrane i pokrojone pieczarki oraz pocięte kolbki kukurydzy i strączki groszku.Doprawić do smaku cukrem i jeśli istnieje potrzeba sosem sojowym, imbirem.Gotować ok. 8 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat