Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pstrąg na niebiesko z majonezem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrągi
3 szt
ocet
do skropienia ryb
marchewka
2 szt
seler
1/2 szt
pietruszka
1 szt
cebula
1/2 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
majonez
1 słoiczek[mały]
rzodkiewka
8 szt
pomidor
1/2 szt
sałata
5 liści
kapary
kilkanaście
buraczek
1 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
5 ziarenek
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo
3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg na niebiesko z majonezem

Rybę oczyścić ,aby nie usunąć warstwy śluzu ,inaczej podczas gotowania nie nabiorą niebieskiego koloru,skropić każdą z nich kilkoma kroplami octu,w garnku zagotować około 2,5 l wody i wrzucić do niej obrane i pokrojone warzywa ,całość do smaku doprawić solą i pieprzem,gotować przez 15 minut,a następnie dodać pstrągi i gotować na bardzo małym ogniu,aż będą miękkie,po ugotowaniu wyjąć ryby z wywaru i przełożyć na półmisek,gdy ostygną przykryć je warstwą majonezu i udekorować pozostałymi produktami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak