Przepis i sposób przygotowania na: Pappardelle z sosem pomidorowym
*
* 200g makaron (u mnie był pappardelle)
* 1 pojedyncza pierś z kurczaka
* 1 puszka pomidory całe bez skórki
* 1 zabek czosnku
* 3-4 łyzki olej/oliwa
* 1 łyzka sos sojowy-ciemny
* 1/2 szklanka nać pietruszki (posiekana)
* 10 pieczarek
* 1 łyzeczka bazylia
* 2 łyzki stołowe przyprawa \' kebab \'
* sól,kolorowy pieprz wg.uznania
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Pierś myjemy osuszamy i kroimy w kostke lub w paski. Pieczarki obieramy i kroimy na cztery (czyli grube kawałki) obrane ogonki dodajemy w całości. Na głębsza patelnię wlewamy olej ,wrzucamy kurczaka i posypujemy go przyprawą gyros,solą,bazylią i pieprzem.Podsmażamy.Dodajemy czosnek,pieczarki oraz nać pietruszki i wszystko dusimy do miekkości pieczarek.Odkrywamy pokrywę wlewamy pomidory z puszki-mieszamy chwilkę jeszcze gotując na wolnym ogniu. I gotowe.