Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Marynowane grzybki

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby
1 kg
woda
1,25 szklanki
sól
1 dag
Sklep Prymat
ocet 10 %
3\\4 szklanki
cukier
5 dag
ziele angielskie
1 łyżka
Sklep Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
1 łyżka
cebula
według uznania
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane grzybki

Grzyby ja wybieram jak najmniejsze oczyścić i obgotować w osolonej wodzie prawie do miękkości ,odcedzone grzyby ułożyć luźno w słoiczkach dodać do nich po plasterku lub dwa cebuli po kilka ziaren pieprzu,ziela angielskiego i gorczycy,zalać zimną zalewą .Słoiki ja gotuję do 3-4 min od zagotowania.
Zalewa:
Zagotować wodę z octem ,solą i cukrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak