Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

racuchy z kefirem

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
2 sztuki
mąka
2 szklanki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
jabłka
2-3 sztuki
kefir
200 ml
cukier
3 łyżki
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
sól
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z kefirem

Żółtka oddzielany od białek, białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.

Jajka, kefir, mąkę, proszek do pieczenia i cukier miksujemy.

Jabłka kroimy w kostkę, dodajemy do masy jajeczno-kefirowej.

Otrzymaną masę delikatnie mieszamy z pianą z białek.
Na patelni rozgrzewany olej, łyżką kładziemy na nim ciasto formując niewielkie placuszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 17.10.2012 17:40
apetyczne!
marcinek 16.12.2011 14:06
Pycha
marcinek 16.12.2011 14:06
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak