Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ŻUREK ŚLĄSKI

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

KOSC WEDZONA
200 gr
boczek wędzony
100 gr
pieczarki
100 gr
cebulka
1 szt
jajko
2 szt
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
majeranek
Sklep Prymat
zakwas na żurek
300 gr

Przepis i sposób przygotowania na: ŻUREK ŚLĄSKI

Ugotować wywar mięsny z kości dodać przyprawy i pieczarki...Dodać pokrojone w kostkę i przysmażone boczek z cebulką, wlać żur, wymieszać.Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie.Podajemy z jajkiem i zalewamy żurkiem Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stefcia
stefcia 05.10.2013 20:44
lubię żurek z suszonymi grzybami
Krystyna32 12.06.2013 19:31
bardzo lubię
annagebalska 24.10.2012 12:50
pychota
Angelika10 11.08.2012 00:33
mniam
Wafelek2601 18.11.2011 09:28
ciekawi mnie jak smakuje z pieczarkami, zawsze używam grzybki leśne. Koniecznie wypróbuję przepis.
Wafelek2601 18.11.2011 09:27
ciekawi mnie jak smakuje z pieczarkami, zawsze używam grzybki leśne. Koniecznie wypróbuję przepis.
Ania67 24.10.2011 20:41
uwielbiam
Tika4444 05.10.2011 11:43
ciekawy pomysł
berys18 04.10.2011 15:06
fajny przepis
Grażyna13 03.10.2011 13:32
Pycha !
ben-ka 18.09.2011 11:54
z pieczarkami nie jadłam,pewnie by mi smakował:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak