Mufinki truskawkowe

Mufinki truskawkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • śmietana kwaśna

    0,5 szklanki
  • jajka

    5 sztuk
  • margaryna

    1 kostki
  • proszek do pieczenia łyżka

    3 lyzeczki
  • budyń śmietankowy

    1 opakowanie
  • truskawki świeże

    wedlug uznania
  • polewa krówkowa i trochę orzechów wloskich

    wedlug uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

margarynę roztopić i schlodzić ,jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym dodać śmietanę ,połączyć z letnim tłuszczem.Mąkę przesiać dodać proszek do pieczenia ,połączyć z masą jajeczną ,dobrze wymieszać .Zmiksować trochę truskawek i na tej miksturze ugotować budyń z cukrem.Do foremek babeczkowych nakladać trochę ciasta budyń i wcisnąć truskawkę, przykryć ciastem piec w 175 stopniach aż się zrumienią i lekko odstają od foremki.Posmarować polewą i posypać pokruszonymi orzechami .Można posypać tylko cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aleksandra51

21.02.2011 17:36
pysznościowe :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat