Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wieprzowina w sosie śliwkowym

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe
1/2 kg dowolnego
cebula
1 średnia
czosnek
1 ząbek
śliwki suszone
100 gram
sok pomarańczowy
wyciśnięty z pół pomarańczy
skórka pomarańczowa
starta z pół pomarańczy
pieczywo razowe
1 kromka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
świeżo zmielony
Sklep Prymat
oliwa
do smażenia
natka pietruszki
do dekoracji
migdały
1/4 szklanki w płatkach

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sosie śliwkowym

Mięso umyć,osuszyć i pokroić w dużą kostkę i usmażyć na brązowy kolor.Cebulę i czosnek obrać ,posiekać dodać do mięsa i zeszklić. Podlać gorącą wodą aby mięso było zakryte. Dodać sok i skórkę pomarańczową oraz pokrojone suszone śliwki.Posolić, popieprzyć i dusić do miękkości(ok. 30-40 minut).Pod koniec gotowania dodać pokruszoną kromkę chleba, aby zagęścić sos. Migdały uprażyć na suchej patelni na lekko brązowy kolorek i posypać uprażonymi płatkami danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 21.07.2012 20:08
apetyczny przepis
smakowita 15.02.2012 19:01
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
MAR3STA 17.09.2011 22:20
apetyczne mięsko
owocówka 15.09.2011 14:21
wieprzowina to jest to co lubię!
Małgorzata113 14.09.2011 18:30
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak