jabłka smażone w cieście

jabłka smażone w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    50 dag
  • mąka

    25 dag
  • jajka

    2
  • olej

    3 dag
  • alkohol

    2 łyżki
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać ze skórki i pokroić na grube plastry. Do mąki wlać szklankę wody, dodać żółtka, olej i alkohol. Starannie wymieszać. Plastry jabłek zanurzać w cieście i smażyć w dużej ilości tłuszczu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat