Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z malinami
125 g margaryny KASI
25 dag mąki
15 dag cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
2 żółtka,
2 łyżki kakao,
śmietana kremówka,
maliny,
polewa czekoladowa gotowa,
Mąkę miksujemy z miękką Kasią i proszkiem do pieczenia.
Dodajemy cukier, żółtka i śmietanę oraz kakao.
Wyrabiamy na gładkie ciasto.
Wykładamy na stolnice i wałkujemy na 3 mm placek.
Foremkami nasmarowanymi margaryną i obsypanymi mąką wykrawamy tzw. kółka na babeczki.
Lekko dociskamy do foremek.
Pieczemy w 180* C przez 15-20 minut.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno.
Każdą babeczkę po upieczeniu dekorujemy ubitą śmietaną ,maliną i kleksem polewy.