Racuszki ryżowe

Racuszki ryżowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 torebki
  • mleko

    3 szklanki
  • cukier

    5 dag
  • rodzynki

  • mąka

    łyżka
  • jaja

    3
  • jabłko

  • cukier puder

    łyżka
  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na mleku na gęsto. Właciwie go rozkleić. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać rodzynki, ryż i mąkę (jeśli masa będzie rzadka, dodać więcej mąki). Dokładnie wymieszać.
Białka ubić na pianę, jabłko zetrzeć na dużych oczkach.
Do ciasta ryżowego dodać najpierw pianę i lekko wymieszać, a następnie jabłko.
Formować nieduże kotleciki, obtaczać w mące i smażyć z obu stron na złoto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marchewka

11.10.2011 23:49
fajny pomysł, podoba mi się

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat