Krewetki królewskie z patelni z pomidorami i ziołami

Krewetki królewskie z patelni z pomidorami i ziołami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki Black Tiger 16/20

    600 g
  • cebula

    1 szt
  • miąższ z pomidora

    4 szt
  • czosnek pokrojony w plastry

    3 ząbki
  • sok z cytryny

    1 szt
  • białe wino

    0,5 szklanki
  • masło ziołowe

    2 łyżki
  • posiekana czuszka

    1 szt
  • oliwa z oliwek

    0,25 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz biały mielony

    1 szczypta
  • bazylia świeża

    3 listki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na oliwie z oliwek, dodać umyte i oczyszczone krewetki, smażyć 5 minut. Następnie dodać miąższ z pomidorów, czuszkę, sok z cytryny, białe wino i dusić kolejne 5 minut. Dodać masło ziołowe i świeżą bazylię, doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Podawać z ciepłą białą bagietką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

AgaS10

06.02.2011 15:06
a ja nie lubie krewetek:)

jolaxa

23.10.2010 19:40
uwielbiam wszystko co z krewetkami :)

Mariposas

13.07.2010 21:42
Uwielbiam krewetki a te muszą być pyszne

Marcin46

02.05.2010 13:33
Prawie tak dobre jak moje krewetki ;) Pozdrawiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat