Koleżanka fasolanka

Koleżanka fasolanka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    20 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • śmietana

    1 szklanka
  • oliwa

    3 łyżki
  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • fasola czerwona z puszki

    2 puszki
  • ser żółty

    15 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i boczek kroimy w kostkę , szklimy na 1 łyżce oliwy.Dodajemy odsączoną fasolę , zioła . Wymieszać , doprawić do smaku.Przełożyć do formy natłuszczonej do zapiekania , zalać śmietaną , posypać startym serem. Zapiekać 20 minut w temperaturze 220 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dariusz8

01.12.2013 23:03
Dobra zupa.

Karolcia12

04.05.2011 13:37
fajna nazwa a i danie dobre

Mirka-Ludomila

04.04.2011 14:00
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat