Mazurek cygański

Mazurek cygański

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 sztuk
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • cukier

    3 szklanki
  • posiekane morele

    5 dag
  • rodzynki

    5 dag
  • posiekane figi

    5 dag
  • posiekane suszone śliwki

    5 dag
  • osiekana skórka pomarańczowa

    5 dag
  • migdały siekane

    5 dag
  • rum

    100 ml
  • daktyle

    5 dag
  • orzechy włoskie

    5 posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakalie mieszamy z rumem i odstawiamy na 15 minut.Jajka ucieramy z cukrem do białości a następnie stale ucierając dodajemy po łyżce mąki.Następnie dodajemy bakalie , mieszamy . Ciasto wylewamy do wysmarowanej formy .Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emiliozo

26.11.2011 18:31
interesujący

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat