Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wiśnie pod kruszonką

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
20 dkg
cukier
20 dkg
cukier waniliowy
1 szt
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
jajko
1 szt
skórka cytrynowa
do smaku
wiśnie
60 dkg
konfitura wiśniowa
20 dkg
mąka
40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie pod kruszonką

Do mąki dodać proszek,masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę,dodać jajko i skórkę z cytryny otartą,porcjami dodawać mąkę i szybko zagnieść kruszonkę,formę natłuścić,na dno nałożyć 2/3 ciasta,gęsto ponakuwać widelcem,piec około 15 min,pozostałe ciasto schłodzić w lodówce,wiśnie opłukać i wydrylować,kofiturę wymieszać z wiśniami,masę wyłoży na podpieczony spód,wiśnie posypać pozostałą kruszonką,całośc wstawić do piekarnika i pie około 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 02.10.2011 13:20
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak