Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szynkowe ruloniki w mielonym

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
30 dag
kajzerka
1 sztuka
mleko
1 szklanka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
pieczarki
15-20 sztuk
cebula
1 sztuka
masło
2 łyżki
jajko
1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierki
olej
do smażenia
szynka
kilka plastrów
żółty ser
kilka plastrów
żółty ser starty
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynkowe ruloniki w mielonym

Bułkę namoczyć w mleku. Odcisnąć. Dodać do mięsa z połową drobno pokrojonej cebuli. Wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem. Zarobić masę. Pieczarki obrać, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na maśle. Dodać resztę drobno pokrojonej cebuli. Chwile smażyć. Oprószyć solą i pieprzem. Przestudzić. Dodać starty ser i wymieszać. Pieczarkowy farsz nakładać na plastry szynki i zawijać plastrami sera. Na zwilżonej dłoni rozpłaszczać mięsną masę, kłaść ruloniki i formować kotlety. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kejt2 02.09.2011 13:23
Pychota
sylwia / sytofala 01.09.2011 21:02
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak