Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sernik brzoskwiniowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka
3 szklanki
masło
1 kostka
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
cukier puder
3 łyżki
żółtko jajek
5 szt
Masa serowa
twaróg
1/2 kg
jajko
1 szt
budyń śmietankowy
1 opakowanie
cukier waniliowy
1 łyżeczka
Sklep Prymat
brzoskwinie w puszce
1 puszka
białko
5 szt
cukier puder
1 szklanka
mąka ziemniaczana
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sernik brzoskwiniowy

Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia,następnie dokładnie siekamy z masłem,dodajemy żółtka i szybko zagniatamy i wkładamy do lodówki na godzinę Ser dwukrotnie mielimy.Ser masło jajko i budyń miksujemy na gładką masę.Brzoskwinie osączamy z zalewy i kroimy w kostkę i mieszamy z masą serową.Z białek ubijamy sztywną pianę i dodajemy porcjami cukier puder i mąkę ziemniaczaną.2/3 schłodzonego ciasta wałkujemy,układamy na prostokątnej blasze,a brzegi lekko wyciągamy w górę.Na ciasto wykładamy ser z brzoskwiniami a na ser sztywną pianę z białek..Pianę posypujemy schłodzonym ciastem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 02.09.2011 08:07
Też go piekę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak