Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Marcepanowa kopuła

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa marcepanowa
20 dag
migdały
10 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżka
Sklep Prymat
likier
5 łyżka
owoce
50 dag
cukier
4 łyżka
Biszkopt
10 szt
kwaśna śmietana
1 szklanka
kremówka
1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Marcepanowa kopuła

Migdały zemleć, zagnieść z marcepanową masą, rozwałkować przez folię. Miskę wyłożyć folią, a potem marcepanem. Żelatynę rozpuścić w likierze. Kremówkę ubić. Śmietanę zmiksować z cukrem i żelatyną, wymieszać z ubitą śmietaną i pokrojonymi owocami. Masę włożyć do miski, na wierchu ułożyć biszkopty, schłodzić. Po wyjęciu z miski ozdobić ubitą śmietaną i owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 31.08.2011 20:02
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak