Aromatyczne racuszki z kaszy gryczanej z serem oscypek i borowikami

Aromatyczne racuszki z kaszy gryczanej z serem oscypek i borowikami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    250 g
  • jajko

    3 sztuki
  • czosnek

    4 ząbki
  • oliwa z oliwek

    50 ml
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    - -
  • borowiki

    200 g
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • oscypek

    100 starty
  • bułka tarta czosnkowa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną ugotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, ostudzić, a następnie wymieszać z oscypkiem, czosnkową bułką tartą i jajkami. Masę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na rozgrzanej oliwie usmażyć grzyby, doprawić do smaku pokrojonym w plasterki czosnkiem, solą i pieprzem. Na innej patelni rozgrzać oliwę i usmażyć na niej placki. Na gorących plackach ułożyć smażone borowiki i podawać. Przed podaniem racuszki można skropić oliwą truflową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (38)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pani Domu

23.05.2012 18:50
fajny przepis

Pani Domu

23.05.2012 18:50
fajny przepis

Pani Domu

23.05.2012 18:50
fajny przepis

artur7

04.02.2012 11:31
uwielbieniam

artur7

04.02.2012 11:31
uwielbieniam

mala2021

11.01.2012 07:42
świetne połączenie składników, przepyszne

artur7

26.11.2011 06:28
mniam

agnieszka214

10.09.2011 18:00
palce lizać

artur7

22.06.2011 14:58
mniam

iga2

19.06.2011 23:39
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat