Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki razowe
dodajemy mleko dalej ubijając.
później czas na jogurt i ubijamy
dodajemy mąkę[po łyżce]i mieszamy[ja robiłam to mikserem na najmniejszych obrotach]
dokładnie wymieszaną masę wylewamy na rozgrzaną patelnię[jeśli mamy teflonową to wystarczy dla pewności przetrzeć chusteczką nasączoną olejem jeśli nie można dodać trochę oleju do ciasta dodatkowo]
polecam zrobienie niezbyt grubych naleśników bo jeśli chcemy jeść je bez dodatków mogą wydać się suche
podawać można na słodko z
1-cukrem pudrem
2-cukrem zwykłym
3-jogurtem[polecam jogurt naturalny wymieszany z pomarańczą właśnie taka była dzisiejsza wersja]
4-koglem moglem
5-dżemem,marmoladą,powidłami
6-bitą śmietaną
7-owocami
8-kremem czekoladowym
9-budyniem
10-masłem orzechowym
11-twarożkiem
itp
lub na \"niesłodko\"hehe
12-z serkiem wiejskim
13-gzikiem
14-serkiem topionym
15-farszem mięsnym,kapustą i grzybami itp
16-ze szpinakiem
itd
wersji jest całe mnustwo bo naleśniki pasują do wszystkieho
można je również wykorzystać jakos placek do tortilli