Przepis i sposób przygotowania na: krówka
1/2 kg mąki
4 łyżki miodu
10 dag cukru pudru
12,5 dag masła lub margaryny
2 całe jajka
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka sody
zarobić ciasto,podzielić na 2 części i upiec 2 placki na blaszcze 25x40 w temp. 150-160oC przez 20-30 minut.
Śmietanę ubić z:
1 cukier waniliowy
2 łyżki cukru pudru
2 śmietany -fixy
dolny biszkopt nasączyć kawą rozpuszczalną[wystarczy zapażyć ok 2łyżeczek kawy na szklankę wody]
wyłożyć na to masę śmietanową.
przykryć drugim biszkoptem.
krówki rozpuścić z 2 łyżkami masłą i mlekiem na niewielkim ogniu,mieszamy dokładnie mikserem.
Tę masę wykładamy na wierzch ciasta. Posypujemy grubo pokrojonymi ulubionymi orzechami lub migdałami.[można też dodać startą czekoladę]
Najlepsze po 1-2 dniach