plonace befsztyki mojej mamy

plonace befsztyki mojej mamy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    3 szt
  • ser

    1/2 szkl
  • cebula biała

    1 szt
  • przyprawy

    1 lyz
  • majeranek

    1 lyz
  • sok z cytryny

    2 lyz
  • polędwica wołowa

    50 g
  • spirytus

    2 lyz
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroj poledwice w kostke wraz z cebula przepusc przez dwukrotne mielenie, dodaj do zmielonego miesa zoltka, oliwe ser, majeranek, sol i pieprz, mieso wyrabiaj delikatnie, uformuj w cienkie zgrabne befsztyki, uloz na metalowym zaroodporym półmisku , skrop sokiem z cytryny, przykryj sciereczka i wstaw do lodowki, przed podanie befsztyku polej lyzka spirytusu i podpalamy, całość prezentuje się wspaniale bo gdy spirytus się wypali befsztyki na pewno będą należycie usmażone,

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat