Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Łazanki z włoską kapustą i szynką

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łazanek
40 dag
słonina
5 dag
cebula
1-2 szt
wędzona szynka
25 dag
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
1 łyżka
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
kapusta włoska
1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z włoską kapustą i szynką

Kapustę oczyścić z zewnątrznych liści, opłukać, przekroić na ćwiartki, z każdej wyciąć głąb, a liście włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować. Miękką odcedzić, odcisnąć i posiekać. Drobno pokroić słoninę, stopić i na złoto podsmażyć na niej posiekną cebulę. Następnie włożyć kapustę, pokroić w paski wędlinę, wlać maggi i mieszjąc, smażyć kilka minut. Łazanki ugotować al dentr, odcedzić, od razu wymieszać z farszem z kapusty i przełożyć na wygrzny półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 29.11.2011 16:43
smaczne
kriso 14.09.2011 14:15
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak