Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki muffinkowe z bitą śmietaną i jeżynami wg Kasi
Z pod tego linku robimy ciasto kruche na babeczki.
Składniki na ciasto miksujemy robotem na gładka masę.
Wykładamy na stolnice i zagniatamy chwile by dobrze się połączyło. Chłodzimy w lodówce 30 minut.
Po tym czasie przekładamy na stolnice ,wykrawamy szklanką kółka.
Przekładamy je do formy do wypieku muffinek wysmarowanej margaryną i obsypanej mąką . Ja miałam taką na 12 sztuk.
Z reszty ciasta wałkujemy wałeczek i robimy ściankę do naszej \"babeczki\". Lekko dociskamy do spodniej warstwy ciasta.
Nakłuwamy widelcem całą powierzchnie ciasta.
Wkładamy do nagrzanego do 200* C piekarnika i pieczemy 15 minut.
Po wyjęciu studzimy w formie.
Wyciągamy z formy .
Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem na sztywno. Ozdabiamy babeczki bitą śmietaną i jeżynami.