Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sznycle ze śledzi

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule
2
jajko
2
bułka czerstwa
1
masło
1 łyżki
sok z cytryny
oliwa
do smażenia
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
śledzie
80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle ze śledzi

Śledzie odfiletować, skropić sokiem z cytryny. Bułkę namoczyć w mleku. Śledzie i bułkę przepuścić przez maszynkę. Posiekaną cebulę zeszklić na maśle. Dodać do masy śledziowej, doprawić. Formować kotlety, obtoczyć je w bułce i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak