Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • pieczarki

    40 dag
  • cebula

    1 szt
  • ziemniaki

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • bułka tarta

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

3 jajka gotujemy na twardo, paprykę dusimy na oleju. Pieczarki ścieramy na tarce i razem z posiekaną cebulką dusimy na patelni na maśle. Gotujemy ziemniaki. Zemleć w maszynce do mięsa: ziemniaki, jajka, pieczarki z cebulką.
Do masy dodajemy paprykę, wbijamy dwa jajka i wyrabiamy masę dodając dwie łyżki tartej bułki. Formujemy dowolne kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

25.07.2011 00:10
pycha

ZEWA

21.05.2011 10:28
smakowitości

smakowita

17.05.2011 12:04
pyszności

PaniMISIOWA

08.10.2010 15:21
bardzo ciekawy przepis! głos ode mnie :-)

agnieszka189

07.10.2010 16:01
hmm, pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat