Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka prowansalska

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka
4
zielona fasolka szparagowa
30 dag
pomidor
2
ząbek czosnku
1
majonez
3 łyżka
sok z cytryny
1 łyżka
natka pietruszki
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka prowansalska

Szparagi pokroić na dwucentymetrowe kawałeczki, fasolę osączyć lub ugotować. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, korniszony w słupki, a pomidory na cząstki. Jaja pokroić na cząstki. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać z majonezem, sokiem z cytryny lub octem winnym i pieprzem. Warzywa z salaterce polać sosem, wymieszać. Udekorować jajami, posypać eleniną, oprószyć solą i pieprzem,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak