krakersy z cebulą i makiem

krakersy z cebulą i makiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    260 g
  • mak

    30 g
  • jajko

    1 szt
  • oliwa z oliwek

    5 łyżek
  • cebula

    100 g
  • masło

    20 g
  • sól

    1,5 łyżeczki
  • zmielony pieprz

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać i drobno posiekać.Mąkę przesiac do naczynia, dodać mak, sól,pieprz i wymieszać.Na środek wbić jajko, dodać oliwę,cebulę i 2 łyżki wody.wyrobić ciasto i rozwałkować.Radełkiem wyciąć kwadraciki o boku ok.4cm.Układać na wysmarowanej tłuszczem blaszce i piec ok 20 min (az krakersy będa złote) w 200 stopniach.Smaczna przekąska.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kaja1991

09.11.2012 16:14
super

Mariusz10

13.06.2012 22:27
super

zuzanna_z

29.12.2011 11:16
fajne

grazia1

24.07.2011 10:03
interesujace

pacpaw

13.07.2011 20:16
pomysłowe

rafalanka

10.05.2011 18:20
super

edyta44

05.02.2011 16:29
interesujace

kotlet

02.02.2011 23:14
smaczności

mehia

12.01.2011 18:50
koszące :)

buksiak12

14.09.2010 09:48
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat