Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Piegusek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
30 dkg
mąka tortowa
1 szklanka
cukier
25 dkg
jajko
4 szt.
margaryna
25 dkg
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
mleko
1 szklanka
aromat migdałowy
1 szt
polewa czekoladowa
1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Piegusek

Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mak, wlać mleko, aromat a na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie wymieszać, przelać do formy. Piec około 45 minut w temp. 180 stopni. Wierzch ciasta udekorować polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 25.03.2012 22:02
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak