Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z tuńczykiem i warzywami
2) W międzyczasie kroimy marchewkę w plasterki bądź kostkę (radzę plasterki,ponieważ reszta składników będzie mniejsza).
3) Podduszamy marchewkę z przyprawami na małym ogniu aż będzie miękka
4) Następnie dodajemy całego tuńczyka z puszki wraz z olejem, by potem już nie dodawać (dlatego preferuję tuńczyka w oleju,a nie w sosie własnym).
5) Mieszamy wszystko razem i przyprawiamy leciutko.
6) Dodajemy groszek i kukurydzę (ja kupuję w puszce mieszankę tych warzyw)
7) Mieszamy i chwilę podsmażamy wszystko
8) Na koniec dodajemy ugotowany i odsączony ryż
9) Wszystko mieszamy i doprawiamy przyprawami. Ja używam na koniec czerwonej przyprawy do ryżu (mieszkanka różnych przypraw) dla walorów kolorystycznych i smakowych :)
Potrawa jest bardzo prosta wystarczy po kolei dodawać składniki i mieszać i tyle ;)
SMACZNEGO !