Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z marchwią , rodzynkami i skórką pomarańczy.
PIEC W TEMP OK. 180 STOPNI.
UPIECZONE CIASTO POLAĆ POLEWĄ CZEKOLADOWĄ. NA KONIEC POSYPAĆ WIÓRKAMI KOKOSOWYMI.
cukier | 1 szklanka |
mąka | 1 1/2 szklanki |
olej | 1/2 szklanki |
mleko | 1/2 szklanki |
marchew | 5 sztuk |
rodzynki | 1 opakowanie |
skórka pomarańczy | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyzeczka |
szczypta soli | do smaku |
polewa czekoladowa | 1 opakowanie |
wiórki kokosowe | do posypania |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: