Boczek z musztardą i ketchupem

Boczek z musztardą i ketchupem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ostra musztarda

    1/2 słoiczka
  • ketchup

    1/2 słoiczka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • czosnek

    4 ząbki
  • boczek

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek umyć i osuszyć.
Czosnek obrać i pokroić na cztery części.
W boczku zrobić otwory i powciskać w nie czosnek. Posolić i popieprzyć.
Cały boczek posmarować musztardą wymieszaną z ketchupem.
Odstawić na 20 minut.
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 1 godziny.
Podawać na zimno do chleba.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

11.09.2010 11:20
zjadłabym takiego boczusiu...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat