Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pigwa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
6 szt
cukier
1 szkl
proszek do pieczenia
1 łyżka
mąka
1 szkl
mak suchy
1 szkl
żółtko jajek
5 szt
sok z brzoskwini
1/2 l
cuker
1 szkl
mąka ziemniaczana
3 łyżki
cukier waniliowy
1 szt
Sklep Prymat
margaryna
1 szt
galaretka brzoskwiniowa
2 szt
Biszkopty
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pigwa

Upiec biszkopt z poz. 1-5 i przekroić na pół. Szklankę soku zagotować, dodać cukier, cukier waniliowy w reszcie rozmieszać żółtka, mękę wlać do gotującego syropu. Krem ostudzić i utrzeć z 1 szt margaryny . Kremem smarujemy 1/2 biszkopta układamy brzoskwinie zalewamy galaretką. Na nią dajemy biszkopty masę i 1/2 biszkoptu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IrenaM 20.01.2012 11:07
hmmm myślałam, ze to jakiś przepis z wykorzystaniem pigwy :) skąd więc ta nazwa?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak