Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka paprykowa z marynowanymi pieczarkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory
3 szt
czarne oliwki
5 szt
cebula czerwona
1 szt
czosnek
1 ząbek
sok z cytryny
3 łyżki
oliwa
3 łyżki
cukier
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
pieczarki marynowane
1 słoik
ogórek
1 szt
papryka czerwona
75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka paprykowa z marynowanymi pieczarkami

Pieczarki i oliwki odsączamy i drobno kroimy. Papryki oczyszczamy, usuwamy gniazda nasienne a miąższ kroimy w paseczki. Ogórek kroimy w kostkę. pomidory obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy. dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku. Wszystko skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia37
Natalia37 22.08.2011 19:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak