Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupka z czerwonej kapusty

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona
1/2 główki
seler naciowy
4 łodygi
marchewka
2
pietruszka
2
cebula
1
kiełbasa
20 dag
jabłko
1
olej do smażenia
kostka rosołowa
1
ziele angielskie
7 ziaren
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cukier
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka z czerwonej kapusty

Kapustkę drobno szatkujemy i zalewamy ok. 3 litrami wody. Zagotowujemy. Wrzucamy kostkę rosołową, ziele angielskie i liście laurowe. Obieramy, myjemy i kroimy w kostkę marchewki i pietruszkę. Kroimy selera w krążki. Warzywa wrzucamy do kapusty i gotujemy ok. 15 min. Obieramy cebulę i siekamy ją. Kroimy kiełbasę w kostkę i razem z cebulą podsmażamy na gorącym oleju. Przekladamy do zupki. Myjemy, obieramy i kroimy w kostkę jabłko. Wrzucamy do zupki i gotujemy jeszcze przez 5 min. Pod koniec gotowania doprawiamy zupkę solą, pieprzem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak