Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne
250 gram
skrzydełka kurczaka
4 szt
śmietana
100 ml
ziele angielskie
5 szt
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt
Sklep Prymat
kostka grzybowa
1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
1 łyżka
mąka
2 łyżki
olej
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
ziemniaki
7 szt
woda
2,5 litra
Natka pietruszki suszona Prymat
0,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Do garnka wlać wodę,dodać przyprawy i skrzydełka kurczaka.Gdy rosół się zagotuje dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,kostkę grzybową i pokrojone grzyby.Gotować do miękkości.Następnie podsmażyć na oleju mąkę,dodać do zupy.Całość zabielić śmietaną i doprawić pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 22.08.2011 14:28
Uwielbia grzybową ze świeżych leśnych grzybów!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak