marynowane grzyby

marynowane grzyby

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    1 kg
  • woda

    2 szklanki
  • ocet

    1 szklanka
  • liść laurowy

    kilka
  • sól

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Oczyszczone grzyby dokładnie myjemy i obgotowujemy w osolonym wrzątku, rydze około 5 min a gąski i kurki około 20 min,odsączamy i układamy w słoikach.Z dwóch szklanek wody,octu soli i cukru,ziela angielskiego,pieprzu,liści laurowych gotujemy zalewę.Grzyby zalewamy gorącą zalewą zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do ostygnięcia lub pasteryzujemy 10 min w garnku z wrzątkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Papryczka

07.06.2012 16:27
lubię

Krystyna32

03.10.2011 07:56
super

Krystyna32

03.10.2011 07:56
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat