Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 4 saszetka
żołądki drobiowe 600 g
mieszanka chińska 400 g
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z ryżem

4 saszetki ryżu
600 g żołądków drobiowych
400 g mieszanki chińskiej
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
2 szczypty cukru
1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego
3 łyżki sosu sojowo grzybowego
1/2 łyżeczki ostrej papryki
5 łyżek oleju
100 ml wody
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
50 ml wody

Ryż ugotować według przepisu.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim umyte i osuszone żołądki.
Dodać cukier i chwilkę podsmażać.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, smażyć około 3 minuty.
Do żołądków wsypać mieszankę chińską ( ja użyłam mrożonej ), dodać pozostałe przyprawy i wodę i dusić pod przykryciem do miękkości.
Na koniec potrawkę zagęścić mąką ziemniaczaną zmieszaną w 50 ml wody.
Potrawkę podawać z wcześniej ugotowanym ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 05.05.2012 21:51
uwielbiam takie
cukiereczek 25.11.2011 09:36
Apetyczne
Misiek1 19.08.2011 19:24
Bardzo apetyczna!
Małgorzata113 19.08.2011 18:24
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak