Zielone jajka

Zielone jajka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    8 sztuk
  • bób

    30 dag
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka należy ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, następnie ostudzić je i obrać ze skorupek. Ugotowane jajka pokroić na pół wzdłuż. Bób należy ugotować w osolonej wodzie, osączyć, wystudzić, po obraniu zmiksować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wykładać na jajka porcje masy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

27.01.2014 23:15
ciekawy przepis

IKrakowianka

29.08.2012 22:37
pomysłowe :)

bami

08.07.2012 19:41
Proste i fajne :)

ben-ka

26.10.2011 09:18
z bobem nie robiłam.

Iwusia

30.06.2010 10:15
Fajny przepis :) muszę spróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat