Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sos miętowy do pieczonego mięsa.

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięta liście świeże
20 listków
sok z cytryny
2-3 łyżki
jogurt grecki
1 kubek
sól do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos miętowy do pieczonego mięsa.

Miętę płuczemy, osuszamy i siekamy .
Dodajemy sok z cytryny do jogurtu i wrzucamy posiekaną mięte.
Mieszamy aż wszystko się ze sobą połączy.
Solimy do smaku.
Podajemy do pieczonego mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 10.02.2014 16:11
fajny przepis ,fajny sosik
Klausia 30.11.2013 17:33
to może być ciekawy dodatek :)
caralajna 18.12.2012 08:25
na pewno nie tylko wzbogaca smak ale poprawia trawienie :)
ziutula
ziutula 04.09.2012 10:42
coś nowego..
Zoso 23.03.2012 19:43
ciekawy sos
Ewa/kalapurtka 16.11.2011 23:21
ciekawy
ben-ka 09.09.2011 08:03
ja też nie miałam okazji próbować takiego sosu.
barbara11561 19.08.2011 08:55
bardzo ciekawy,nie jadłam jeszcze:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak