Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze z ziemniakami z patelni

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 30 dag
ziemniaki 1 kg
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana kwaśna wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze z ziemniakami z patelni

1. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój na ćwiartki. Włóż do garnka, zalej wrzątkiem, posól. Gotuj ok 10 min. Odcedź, lekko przestudź.
2. Na patelni rozgrzej olej. Na nim podsmaż ziemniaki na rumiano. Przesuń je na bok patelni, a na wolnej przestrzeni umieść oczyszczone grzyby i cebulę pokrojoną w plasterki. Mieszając, smaż ok 10 min. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj grzyby z ziemniakami. Posyp posiekaną natką. Podgrzewaj jeszcze ok 3 min. Danie podawaj z dużym kleksem kwaśnej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 04.03.2014 09:13
smaczne danie
Pani Domu 18.10.2013 07:58
przepyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak